• Αρχική
  • Πατητή τσιμεντοκονία
  • Durostick
  • DS-250

DUROSTICK DS-250

Πατητή τσιμεντοκονία δαπέδου και τοίχου

DUROSTICK DS-250ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ινοπλισμένο λευκό ή χρωματιστό τσιμεντοκονίαμα, που στην σύνθεσή του περιέχονται, τσιμέντο υψηλών αντοχών, κατάλληλα διαβαθμισμένα αδρανή, ειδικά ενεργά πρόσθετα και ρητίνες, που προσδίδουν στο υλικό άρρηκτη πρόσφυση με το υπόστρωμα, εξαιρετική εργασιμότητα και τελικά άψογη επιφάνεια με υψηλές μηχανικές αντοχές. Η Πατητή Τσιμεντοκονία DS - 250 της DUROSTICK, συνιστάται για χρήση σε νέα ή παλαιά δάπεδα και τοίχους, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αντιμυκητική, δεν ευνοεί τη δημιουργία μούχλας και είναι φιλική στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Η διαχρονικότητα των αρχιτεκτονικών αναγκών για απλότητα, λειτουργικότητα, πολυμορφικότητα, έχουν επαναφέρει την Πατητή Τσιμεντοκονία στο προσκήνιο των νέων κατασκευών αλλά και των ανακαινίσεων, για να προσφέρει νέα προοπτική, μακριά από τους συνήθεις τρόπους επένδυσης τοίχων και δαπέδων. Στιβαρή, χρηστική, βιομηχανικά τελειοποιημένη, η Πατητή Τσιμεντοκονία της DUROSTICK, έχει διευρύνει τις εφαρμογές του προϊόντος και το έχει οδηγήσει σε νέα διακοσμητικά μονοπάτια γεμάτα χρώμα και αριστοτεχνικές τεχνοτροπίες.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Η Πατητή Τσιμεντοκονία DS - 250 της DUROSTICK, συνιστάται για εφαρμογή σε οριζόντιες ή και κάθετες, εσωτερικές ή εξωτερικές επιφάνειες, από μπετόν, σοβά, γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες και πλήθος άλλων υποστρωμάτων, μετά από την κατάλληλη προετοιμασία. Η ειδική της σύνθεση, επιτρέπει τη δημιουργία κατασκευών όπως τραπέζια, χτιστά κρεβάτια, νιπτήρες, λουτήρες, ζαρντινιέρες, σκαλοπάτια, αυλές και αμέτρητες άλλες εφαρμογές σε παραδοσιακά ή σύγχρονα κτίσματα που θέλουμε να προσδώσουμε μοναδικό χαρακτήρα.
Για εφαρμογές σε λεπτές επιστρώσεις πάχους έως 3mm, για παράδειγμα σε δάπεδα που καταπονούνται ιδιαίτερα, συνιστάται η προσθήκη στη μάζα του κονιάματος της ενισχυτικής πολυμερικής ρητίνης σε μορφή πούδρας RESIN POWDER της DUROSTICK. 500gr RESIN POWDER αναμεμειγμένα σε 25Kg (1 σακί ) Πατητής Τσιμεντοκονίας, θα αυξήσει κάθετα τις μηχανικές αντοχές της τελικής επιφάνειας. Αντίστοιχα συνιστάται η χρήση RESIN POWDER σε ανακαινίσεις με πατητή τσιμεντοκονία σε παλαιά πλακίδια και μωσαϊκό, αφού πρώτα έχει προηγηθεί το αστάρωμά τους με Ακρυλικό Χαλαζιακό Αστάρι DS-255 της DUROSTICK.
Για εφαρμογές σε πατώματα με ενδοδαπέδια θέρμανση, το βελτιωτικό γαλάκτωμα συμπυκνωμένης δύναμης DUROMAX της DUROSTICK, θα ενισχύσει την πλαστικότητα και ελαστικότητα της Πατητής Τσιμεντοκονίας με αποτέλεσμα να μπορεί να ακολουθεί τις έντονες συστολοδιαστολές της θερμαινόμενης επιφάνειας (αναλογία πρόσμιξης 750ml για κάθε 25kg Πατητής Τσιμεντοκονίας).
Όπου απαιτείται, συνήθως σε χώρους που υποδέχονται μεγάλο φορτίο κίνησης (όπως είναι οι επαγγελματικοί χώροι), ή που δέχονται δονήσεις (όπως είναι τα πατάρια κ.ά.), συνιστάται ο οπλισμός της Πατητής Τσιμεντοκονίας με το Υαλόπλεγμα DS – 4160 της DUROSTICK (άνοιγμα καρέ 4Χ4 mm).

ΧΡΗΣΗ
1. Προετοιμασία επιφάνειας:

Το υπόστρωμα θα πρέπει να είναι σταθερό, επιμελώς διαβρεγμένο, απαλλαγμένο από σκόνες, λάδια και κάθε σαθρό υλικό. Η δημιουργία αρμών διαστολής θεωρείται επιβεβλημένη σε δάπεδα, σε εξωτερικούς χώρους κάθε 25-30m2. Σε εσωτερικούς χώρους απαραίτητο είναι περιμετρικός αρμός 5-8 mm.


2. Εφαρμογή:

Επιλέγουμε μία από τις 7 έτοιμες αποχρώσεις της Πατητής Τσιμεντοκονίας DS – 250 DUROSTICK και αναμειγνύουμε 25 Kg κονιάματος
(1 σακί) με 5 lt καθαρό νερό.
Με μπετονιέρα ή με δράπανο σε χαμηλές στροφές, αναδεύουμε έως ότου δημιουργηθεί ένα ομοιογενές συνεκτικό παστώδες μείγμα χωρίς σβώλους με καλή εργασιμότητα. Στην διαβρεγμένη επιφάνεια που θα επενδύσουμε με Πατητή Τσιμεντοκονία, με φαρδιά ανοξείδωτη σπάτουλα με δόντια (5 - 10 mm.), εφαρμόζουμε το υλικό.
«Χτενίζουμε» την επιφάνεια στο σύνολό της και στη συνέχεια με την ίσια πλευρά της σπάτουλας λειαίνουμε και πατάμε το υλικό, ώστε να εξαλειφθεί η πιθανότητα εμφάνισης οπών που δημιουργούνται από εγκλωβισμένες φυσαλίδες στο «σώμα» της Πατητής.
Περίπου 2 ώρες αργότερα και αφού η επιφάνεια της Πατητής έχει στεγνώσει επιφανειακά και έχει γίνει βατή, επανερχόμαστε. Διαβρέχουμε με νερό, ελεγχόμενα με ψεκασμό και λειαίνουμε με αφρώδες τριβίδι την επιφάνεια. Στη συνέχεια με μυστρί πατάμε την τσιμεντοκονία και της προσδίδουμε τον χαρακτήρα της πατητής.
Όσο πιο επιμελής είναι σε αυτό το στάδιο η εφαρμογή, τόσο πιο ανθεκτικό χαρακτήρα θα δείξει η Πατητή σε βάθος χρόνου. Το τελικό φινίρισμα της επιφάνειας το δίνει η φαρδιά ανοξείδωτη σπάτουλα που αφού διατρέξει την επιφάνεια στο σύνολό της, θα την τελειοποιήσει. Η Πατητή, θα ανταποδώσει την φροντίδα που της πρόσφερε ο ικανός και επιδέξιος μάστορας και θα αναδείξει πατίνες και νερά μοναδικής αισθητικής αξίας. Για την αποφυγή αφυδάτωσης, συνιστάται η διαβροχή της επιφάνειας για τις επόμενες 24 ώρες. Με αυτή τη διαδικασία απομακρύνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ρηγματώσεων στην επιφάνεια. Μετά από 3-4 ημέρες και εφόσον οι συνθήκες περιβάλλοντος (θερμοκρασία, σχετική υγρασία) είναι κανονικές, εφαρμόζουμε με ρολό, πινέλο ή πιστόλι airless το Ακρυλικό Βερνίκι εμποτισμού διαλύτου VISTA της DUROSTICK. Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει έντονη υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες, προτείνεται η εφαρμογή του VISTA να πραγματοποιείται μετά από 7 ημέρες. Εύκολο στη χρήση, ελαιοαπωθητικό, θα αποτρέψει το λέκιασμα της επιφάνειας.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
• Οι χρόνοι που αναφέρονται , αφορούν σε συνθήκες περιβάλλοντος με θερμοκρασία 23 οC και σχετική υγρασία γύρω στο 50% και εξαρτώνται επίσης από τη φύση του υποστρώματος και το πάχος στρώσης του υλικού.
•Το προϊόν μετά την πλήρη σκλήρυνσή του, είναι ακίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον.
•Ποσότητες των 1800 Kg. μπορεί να παραδοθούν έτοιμες χρωματισμένες σε οποιαδήποτε απόχρωση του χρωματολογίου DUROCOLOR POWDER – C.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Αποφύγετε την εφαρμογή του προϊόντος σε θερμοκρασίες μικρότερες των 5 οC και μεγαλύτερες των 35 οC.

Κατά τους θερινούς μήνες, προστατέψτε την επιφάνεια από την πρόωρη αφυδάτωση που μπορεί να προκαλέσει η έντονη ηλιοφάνεια καθώς και η αυξημένη θερμοκρασία, διαβρέχοντας επιμελώς την επιφάνεια 1 – 2 φορές για τις επόμενες 24 ώρες από την ολοκλήρωση της εφαρμογής.

Η επιφάνεια της Πατητής Τσιμεντοκονίας, καθαρίζεται με ήπια οικιακά καθαριστικά. Ο καθαρισμός διευκολύνεται σημαντικά όταν η επιφάνεια έχει δεχθεί προστασία από τα ειδικά βερνίκια ή τα αδιαβροχοποιητικά προϊόντα της DUROSTICK.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ
Τα εργαλεία καθαρίζονται αμέσως μετά τη χρήση τους με νερό.

ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ
Το εύπλαστο του χαρακτήρα της, σε συνδυασμό με την ευχρηστία και την ικανότητά της να αλλάζει χρώματα και χαρακτήρα, προκρίνουν την Πατητή Τσιμεντοκονία σε μέσο για καλλιτεχνικές δημιουργίες. Τεχνοτροπήστε με όριο τη φαντασία, αφού η Πατητή Τσιμεντοκονία της DUROSTICK, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να συνεργάζεται με τις ειδικές χρωστικές σε μορφή πούδρας DUROCOLOR POWDER – C για να χρωματίζεται σε 96 αποχρώσεις χρωματολογίου.

Με την ίδια ευκολία συνεργάζεται και με το σύνολο των Αρμόστοκων της DUROSTICK και μεταμορφώνεται με 32 ακόμη δυναμικές αποχρώσεις. Ακόμη και αν ο καλλιτέχνης μάστορας θελήσει να εξελίξει το αποτέλεσμα σταδιακά, έχει τη δυνατότητα με τη χρήση των 20 βασικών χρωστικών σε σύριγγες του δοσομετρικού συστήματος παραγωγής αποχρώσεων DUROCOLOR της DUROSTICK, να το πετύχει.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
7 kg/m²/ ανά 5mm πάχους στρώσης

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες σε ξηρούς και σκιερούς χώρους για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
Το προϊόν περιέχει τσιμέντο Portland και ταξινομείται ως ερεθιστικό. Πριν από τη χρήση του συμβουλευτείτε τις οδηγίες προφύλαξης στη συσκευασία του προϊόντος ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Χαρτόσακος 25kg σε παλέτα 1500kg

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο